شخصیت و فرهنگ چگونه بر هم تاثیر میگذارند؟
شخصیت از دیدگاه فیلسوفان بزرگ
شخصیت: سازمان دهی پویای نظام های روانی فیزیولوژیکی درون فرد، که رفتار و افکار ویژه فرد را تعیین می کند. منبع: پرسونالوژی
شخصیت: «الگوهای رفتار و شیوه های تفکر که نحوه سازگاری شخص را با محیط تعیین می کند». منبع: شبکه ملی مدارس ایران رشد
شخصیت از دیدگاه فروید با نهاد، خود و فراخود شناخته میشود. این نظریه به پیشرفت دانش روانشناسی پیرامون شخصیتشناسی انجامید. منبع: پایگاه خبری علمی و تخصصی میگنا
فرضیههای نظریهٔ راجرز نشان میدهد که او در مطالعهٔ شخصیت، شخص را مرکز توجه قرار دادهاست. به همین دلیل، نظریهٔ وی در روان درمانی، روان درمانی شخص-محور نام دارد. منبع: ویکیپدیا
رابطه شخصیت و فرهنگ
تا اینجا میدانیم شخصیت چیست و چطور شکل میگیرد. حال به این میپردازیم که آیا این شخصیت است که فرهنگ را شکل میدهد یا بالعکس؟
تاثیر فرهنگ بر شخصیت
تا به امروز مطالعات بسیاری در رابطه با تاثیر گذاری فرهنگ بر شخصیت صورت گرفته است. با توجه به این مطالعات، علاوه بر عوامل متعددی که در شکل گیری شخصیت نقش دارند، فرهنگ نیز عامل موثری است.
ممکن است برای شما هم اتفاق افتاده باشد که در دوران کودکی خیال پردازی هایی کرده اید، اما با توجه به فرهنگ جامعه نتوانسته اید جامه عمل به تصورات خود بپوشانید.
شخصیت ما درمواجهه با چنین مرزهای فرهنگی شکل میابد. به همین دلیل است که نمیتوان از تاثیر فرهنگ بر شخصیت چشم پوشی کرد.
تاثیر شخصیت بر فرهنگ
شخصیت و فرهنگ رابطه ای دو طرفه دارند. طی تحقیقات متعدد، مشخص شده است که فرهنگ و محیط میتوانند بر شکل گیری شخصیت افراد تاثیر بگذارند. حتما شنیده اید که برخی ویژگی های شخصیتی خاص را به مناطق خاصی نسبت میدهند. البته که نمیتوان به آن استناد کرد اما بر اساس تست ها و مطالعات انجام شده محققان، تشابهات شخصیتی در فرهنگ های یکسان را یافته اند.
در دوران کودکی فرهنگ تاثیر بسزایی بر شخصیت فرد خواهد داشت زیرا در آن دوران توانایی مقابله با فرهنگ را نداریم. اما در نوجوانی و بزرگسالی، انسان میتواند بر فرهنگ تاثیر گذاشته و این چرخه به همین صورت ادامه میابد.
در اجتماعات کوچک،روشن است که هر شخص میتواند بر فرهنگ مجموعه تاثیر بگذارد. همچنان که شخصیت افراد شکل میگیرد، فرهنگ حاکم نیز تغییر میکند.
در اجتماعات بزرگ نیز، شخصیت میتواند به طور ظریف و پیچیده ای بر فرهنگ تاثیر بگذارد. نحوه ی بروز دادن نیاز ها و غرایز و… که گاهی با عنوان شخصیت از آنها یاد میکنیم، قابلیت تغییر فرهنگ را دارند.

تحلیل شخصیت و خود شناسی
شخصیت افراد، تا حدودی قابل تحلیل و توصیف است. با توجه به تعاریفی که از شخصیت داریم، میدانیم که شخصیت را میتوان بر اساس ویژگی های خاصی دسته بندی کرد. برای شناخت شخصیت چندین راه وجود دارد. مشاوره و خواندن کتاب های خود شناسی و … راه هایی هستند که میتوانند در شناخت شخصیت یاری رسان باشند. اما یکی از سریع ترین و کم هزینه ترین راه ها استفاده از نرم افزار تحلیل شخصیت بر اساس چهره میباشد. با استفاده از این نرم افزار قادر خواهید بود شخصیت خود و دیگران را به راحتی تحلیل نمایید.